Om få dager endres parkeringsreglene

Nå lønner det seg å følge ekstra godt med når du parkerer i Risør sentrum. For fra 1. mai må du igjen betale for korttidsparkering.

Tekst: Tore Myrberg

Etter en lengre tid med to timers gratis parkering i indre sone, kan det være fort gjort å glemme at man fra 1. mai igjen må betale parkeringsavgift.

– Nå kjører vi på med avgift i indresone, Kjerrgårdsbrua og Tjenna. For indre sone er det 25 kroner pr. time, mens det i ytre soner koster 10 kroner pr. time med maksimalt 40 kroner. I tillegg kan man i ytre sone stå med beboerkort, forteller Odd Arne Børset, som er avdelingsleder for tekniske tjenester i Risør kommune.

Knotete å endre
Han forbereder samtidig folk på at selve overgangen fra avgiftsfritt kan ta noen dager.

– Vi prøver å synkronisere slik at parkeringsappen og automatene kommer nogen lunde likt i gang. Samtidig opplever hvert år at noen betaler avgift uten at de hadde trengt og motsatt.

Børset sier det er litt knotete for kommunen at man to ganger i året må endre på systemet. Han ber derfor folk være litt ekstra våkne.

– Det er slik at det er skiltene som viser hva som gjelder. Dersom det ikke står at det er avgiftsbelagt, så trenger du ikke betale. Samtidig er det ikke slik at du kan skylde på at appen ikke virket dersom det står skiltet at du skal betale avgift. Da må du lete opp nærmeste automat for å få betalt.

Ikke gratis ved Kjerrgårdsbrua
Et av stedene man opplever utfordringer når avgiften gjeninnføres for sommeren, er ved Kjerrgårdsbrua. Her har folk i vinter parkert uten å betale avgift.

– Dette er av hensyn til de som har behov for å parkere ved kirkegården. Om ikke vi har avgift her, blir det for fullt i forhold til de som trenger plassene.

Et annet sted som han er spent på, er Rådhusgata/Hukken.

– Dette er et område hvor det har vært indre sone tidligere, men som nå defineres som ytre sone. Dessuten er alle soneskiltene tatt vekk, slik at det faktisk også finnes parkeringsmuligheter som ikke er regulert. Uten skilt er kantparkering tillatt. Så det er bare å gjenta, følg skiltingen på stedet, avslutter Odd Arne Børset.