Startet årets «Hopp for hjertet» på Søndeled

Søndeled Helselag var på plass da elever ved Søndeled skole fant fram hoppetau for å delta i årets «Hopp for hjertet».

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Søndeled Helselag

«Hopp for hjertet» er en hoppetaukonkurranse i regia av Nasjonalforeningen for Folkehelsen, og foregår i perioden 4. – 12. mai. Det hele er for elever i 4. – 7. klasse.

– Denne konkurransen er et ledd i Nasjonalforeningens ønske om å inspirere til fysisk aktivitet i skolen. Vi ønsker å bidra til at elevene får en positiv opplevelse av å være fysisk aktiv, – og trivsel i fellesskap, forteller Elin Gregersen i Søndeled Helselag.

Skolene har på forhånd meldt seg på og det registreres hvor mange minutter totalt som hoppes. Dette skjer stort sett i friminutt. Rundt 100 000 elever ved over halvparten av landets skoler deltar årlig. Den beste skolen på fylket, og nasjonalt premieres til slutt.

– Dette er et veldig positivt program som elevene synes det er stor stas å være med på, forteller vikarierende rektor Gro Hellerdal ved Søndeled skole.

Alle elever skal kunne delta i «Hopp for hjertet» sammen med klassen. Elever som har utfordringer med å hoppe, kan for eksempel. slenge tauet. Hensikten er at elevene skal kunne være aktive og ha det gøy sammen.

– Vi i Søndeled Helselag ønsket å berømme elevene for deltagelsen og møtte opp med frukt som ble delt ut i ferdige porsjonsposer. De fikk også utdelt «deltagerpass» (armbånd) og diplom.

Til tross for regn og vind denne tirsdagen var det ingen ting å si på engasjementet og gleden blant elevene. Noen startet med å hoppe ute i regnet, mens de fleste etter hvert hoppet inne i gymsalen klassevis, i sine kohorter.

– Vi i helselaget syntes dette var gøy, og vårt besøk med frukt var tydeligvis populært. Vi ønsker dem lykke til med resten av konkurransen, og kanskje blir det også en premie?