Slik blir åpningstidene for de fleste i sommer

Siri Linn Lunden (t.v.) og Mona Rhein i Risør By.

Vanlig åpningstid for de fleste butikkene i Risør i sommer blir til klokken 17. I tillegg blir det kveldsåpent til 22 ved to anledninger.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Dette er klart etter at aktivitetsgruppa i Risør By holdt møte tidligere denne uken.

– Tidene vi går ut med er en oppfordring som vi håper de fleste butikkene blir med på, men det er opp til den enkelte selv å bestemme, sier Siri Linn Lunden i Risør By.

Kveldsåpent

For de som følger oppfordringen som nå går ut, vil det være åpent til klokken 18 på torsdager og til klokken 16 på lørdag. De to dagene som er satt av til kveldsåpent er tirsdag 6. juli og torsdag 15. juli.

– På grunn av situasjonen får ikke vi lagt opp til noe ekstra i forbindelse med kveldsåpent, så det blir opp til hver enkelt butikk å gjøre aktiviteter ut fra de retningslinjene som er gjeldende på det tidspunktet, sier Mona Rhein i Risør By.

Som turistby har butikkene også lov til å holde åpent i gitt tidspunkt på søndager. Her blir det ikke lagt noen direkte føringer fra Risør By.

– Det er nok også en del som kommer til å ha åpent på søndager, men har vi sagt at det er helt opp til den enkelte, sier Lunden.

Omtrent som i fjor

Dermed går det mot en sommer hvor butikkene holder åpent omtrent som i fjor.

– Nå vil det være fint om flest mulig kan forholde seg til disse åpningstidene, da det er de vi kommer til å legg ut offentlig. Men, vi har jo en forståelse om ikke alle har anledning til å følge de, avslutter Mona Rhein.