Vil ha mer digital kunnskap hos seniorene

Unni Olimb Norman i Risør By AS. Foto: Thomas Østerholt

Risør er med når det nå satses på å styrke den digitale kompetansen hos seniorer i Agder.

Tekst: Tore Myrberg

Lokalt i Risør satses det nå i første omgang på to konkrete tilbud. Det ene er å bli med Turid Danielsen på fotosafari, og det andre er hvordan du kan holde kontakten med venner, barnebarn, oldebarn og andre i familien ved bruk av smarttelefon eller nettbrett.

– Målet til prosjektet er opplæring og implementeringsstøtte for å styrke den digitale kompetansen for seniorer i Agder. Målgruppen er i hovedsak hjemmeboende seniorer, forteller Unni Olimb Norman, som er med som representant fra Pensjonistforbundet.

Flere som samarbeider

Hele opplegget er et samarbeid mellom Pensjonistforbundet og frivilligsentralene for å etablere kurs og møteplasser for å øke den digitale kompetansen hos seniorer.

– Hovedfokus er nettbrett og smarttelefon, som legger til rette for videokommunikasjon.

Olimb Norman håper nå at mange har lyst til å kombinere fysisk aktivitet med hobby og læring. Og første mulighet er allerede tirsdag denne uken hvor det inviteres til spasertur på Fie hvor hobbyfotograf Turid Danielsen gir oss tips og råd om hvordan man kan få gode bilder.

– Det er et opplegg hvor man må melde seg på. Samtidig er det varslet dårlig vær på tirsdag. Men, vi har telefonnummer til de som melder seg og kan på den måten gjøre direkte avtaler.

Trykk her for å se hvordan du kan melde deg på fototuren eller kommunikasjonskurset

Ettårig prosjekt

Unni Olimb Norman er nå spent på responsen, og håper mange seniorer i aldersgruppen 67+ ser sitt snitt til å bli med.

– Vi ønsker å legge til rette for at alle seniorer skal ha mulighet å styrke sine digitale ferdigheter og vil prøve ulike måter å gjøre dette på.

Hun forteller videre at det vil komme flere aktiviteter utover året.

– Dette er i utgangspunktet et ettårig prosjekt, hvor USHT Agder (øst) i samarbeid med USHT Agder (vest) og Arendal kommune jobber sammen. Styringsgruppen er E-helse Agder 2030.