Morrow Batteries ansetter tidligere leder for batteriutvikling i Audi

Juergen Lind. Foto: Morrow Batteries

Morrow Batteries har ansatt Juergen Lind som konserndirektør for Industrialisering og forretningsutvikling.

Lind kommer fra Audi AG, hvor han har jobbet som leder for batteriutvikling og vært involvert i å utvikle batteriene til Audi e-tron.

– Jeg ser frem til å bidra til at Morrow Batteries utvikler og industrialiser de mest avanserte og bærekraftige battericelleteknologiene i bransjen. I Morrow får jeg muligheten til å være i forkant av teknologiutviklingen, og sammen med våre kunder og partnere vil vi produsere batterier for en grønnere fremtid, sier Juergen Lind.

Juergen starter i stillingen 1. august 2021 og vil etter hvert vil flytte til Agder. Der skal han lede oppbygningen av Morrow’s Industrialization Center (MIC).

– Vi er glade for å få Juergen med på laget. Han har solid erfaring med å bygge batteriutviklingssentre for Audi og tilfører viktig kompetanse og nettverk til lederteamet vårt. Med Juergen har vi sikret oss den kunnskapen og erfaringen vi trenger for å lykkes med å utvikle skreddersydde kundeprogrammer som sikrer konkurransefortrinnet vårt, sier Terje Andersen, administrerende direktør i Morrow Batteries.

Ansettelsen av Juergen Lind er en av flere rekrutteringer Morrow har gjort av sentrale ledere med solid batterierfaring:

• CTO: Dr. Rahul Fotedar fra Hilti Corporation.

• Konserndirektør Produksjon: Dr. Andreas Maier, tidligere leder i Samsung SDI, vil flytte til Arendal fra Seoul.

• Konserndirektør Salg: Matthias Gänsslen kommer fra Samsung SDI og vil lede Morrow Batteries sitt tyske kontor fra Hannover.

• Leder for forskning og utvikling: Jon von Bulow flytter til Arendal, han har tidligere jobbet for Haldor Topsoe i København.

Morrow Batteries vil starte byggingen av sine første anlegg, pilotfabrikk (500 MWh) og Battery Innovation Center, senere i år. Anleggene er en del av Morrow Industrialization Center, og vil sørge for at Morrow er i stand til å utvikle verdens mest bærekraftige battericeller.

Sterk bakgrunn fra Audi
Juergen har over 20 års erfaring innen forskning og utvikling fra forskjellige bransjesegmenter innen bilindustri og elektrifisering. Blant annet har han hatt ledende roller innen batteriutviklingen i Audi AG, hvor han var ansvarlig for etableringen av Audi China Battery Competence Center og var aktivt involvert i å utvikle batteriene til Audi e-tron.

The Battery coast – En industriell fordel
I Sør-Norge etablerer Morrow «the Battery coast» , et helt økosystem bygget rundt batteri verdikjeden.

– Sør-Norge er det perfekte stedet for storskala batteriproduksjon. Overskudd av fornybar energi med lav kostnad, direkte tilgang til europeiske markeder og nøkkelkunder i forskjellige segmenter, utgjør gode fortrinn. Utvikling og produksjon av karbonnøytrale battericeller vil være viktig for kundene, sier Juergen Lind