Har aldri stilt ut i lignende lokaler

Halvard Ellefsen er godt fornøyd når han nå stiller ut noen av sine fotografier i Hollenderkaféen i Havnegata.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vi gjør oppmerksom på at artikkelforfatter er avdelingsleder hos Lisand AS, som driver Hollenderkaféen.

Kommentaren i tittelen kom da bilder kom på plass i miljøet med gamle møbler og inventar i Hollenderkaféen torsdag.

– Dette er helt fantastisk. Jeg ble glad da Tor Kristian hos Lisand spurte meg om jeg ville stille ut noen bilder i Hollenderkaféen, for jeg har prøvd å finne lokaliteter i byen for sommeren uten å lykkes, forteller Halvard Ellefsen til iRisør.no.

Alt på lerret

Bildene som nå er på plass er tatt lokalt i Risør, Gjerstad og Vegårshei, og alle bildene er på lerret. Det er ikke et tilfeldig valg.

– Det er lerret som er «in», noe jeg erfarte i fjor sommer. Dessuten er det veldig fint å se fotografiene uten gjenskinn fra glass.

Ellefsen selv bruker et firma på Vestlandet til å overføre foto til lerret, noe han er godt fornøyd med.

– Det er så god trykk-kvalitet på lerret i dag. Samtidig så synes jeg jo at det hever det kunstneriske uttrykket. Mange ønsker i tillegg at det skal være motiver som er trykket i sort/hvitt, sier Ellefsen.

Hoveddelen av bildene henger rett på innsiden av inngangspartiet til Hollenderkaféen/Acanthus-butikken.

Fra vegg

Bildene som henger i lokalene er ment for salg, og det er Ellefsen selv som står for salget.

– De selges rett fra vegg og folk betaler ved å Vippse penger. Og skulle man trenge emballasje, så kan de ringe meg. Når et bilde selges kommer jeg og henger opp et nytt. Jeg ser også for meg å skifte ut bilder underveis, slik at det stadig er noe nytt, avslutter Halvard Ellefsen.