Dette er status for årets kammermusikkfest

Årets kammermusikkfest i Risør er mulighetenes festival for de som ikke allerede har sikret seg billetter.

Tekst: Tore Myrberg  Arkivfoto

I et videointervju Mediehuset Lisand har gjort med festivalsjef Eirik Raude, forteller han at det i år kan gi ekstra uttelling å stå i optimistkøen.

– Slik som i Risør kirke, så har vi sagt at vi selger 100 billetter til hver konsert. Det er for at alle skal kunne sitte med en meters avstand, og da har vi som utgangspunkt at alle kommer alene. Men, så vet vi fra i fjor at det er mange som kommer i kohorter eller par som jo da sitter sammen. Når konserten nærmer seg er vi ganske sikre på at vi kan selge 20 – 25 billetter ekstra pr. konsert når vi ser hvordan kohortene har plassert seg, sier Raude.

Dermed vil det lønne seg å stå i optimstkø for å få tak i de siste billettene rett oppunder konsertstart.

– Men, også der må folk huske at det skal være en meters avstand.

I tillegg venter festivalledelsen spent på regjeringens trinn tre i gjenåpningsplanen, som jo skal tre i kraft 17. juni dersom ikke noe uventet skjer med smittesituasjonen.

– Alt hjelper. Med trinn tre vil det bli enklere å ta i mot publikum utendørs. Man får mulighet til å ha 200 gjester i en kohort uten at de må ha tilviste sitteplasser, sier Raude.

Det gjelder da spesielt arrangementene i Hollenderhagen. Samtidig finnes det muligheter allerede nå for de som ønsker billetter både dit og til et par av konsertene i Risørhuset.

– Til Hollenderhagekonsertene er det noen billetter igjen, og de konsertene er skikkelig fine. Vi jobber også med å få solgt de siste billettene til Sonde Lerche og Stein Toralf Bjella, sier Eirik Raude.

Se hele intervjuet øverst i saken, hvor vi også kommer litt innom festivalens artister.