Holder gratis kondisfestival med lav terskel

Om du vil gå eller løpe, kort eller langt, er helt opp til deg selv når Kondis-Risørløperne i Risør IL holder kondisfestival førstkommende lørdag.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

12. juni kan både små og store se hvor mange runder man kommer rundt lysløypa på Kjempesteinsmyra i løpet av tre timer.

– Man kan løpe eller gå så mange runder man vil mellom klokken 10 og 14, og alle deltagerne er med i trekningen av premier. Det hele er gratis, og man registrerer seg ved Risørhallen, forteller Vibeke Martenstangen.

Fokus på løpeglede

Det har helle ingen betydning om man er blant de som presser på gjennom tre timer eller om man er den som er fornøyd med å komme seg igjennom runden en gang. Alle er med i trekningen.

– Risørløperne er medlem av Kondis, som er en organisasjon med fokus på løpeglede, aktivitet og samhold. Dette arrangementet er en del av årshjulet til Kondis som vi har valgt å være med på.

Martenstangen håper mange nå legger lørdagen til Kjempesteinsmyra for å delta.

– Vi har aldri arrangert en sånn type aktivitet før så vi aner ikke hva vi kan håpe på i forhold til deltagelse, men vi håper at de som løper fast med Risørløperne kommer og at det i tillegg kommer noen til.

Passelig langt

Siden målet er å få folk ut i aktivitet, har man lagt vekt på å finne en løype som passer både for erfarne løpere og nybegynnere. Det er også viktig at man kan komme når som helst innenfor 10 til 14 for å delta.

De som ønsker det kan i tillegg melde seg på Kondisløpet, hvor man i løpet av Kondisfestivalen løper en gitt distanse. Dette registreres gjennom at de som velger Kondisløpet og hvor distansen blir virtuell.