Vi er nødt til å utvide kapasiteten

Det har vært mye diskusjon etter at et regnbueflagg ble stjålet fra Risørhuset sist helg. Nå har flagget kommet til rette.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Markus B. Hansen

Ordfører Per Kristian Lunden kan fortelle at to angrende ungdommer mandag møtte opp på kommunehuset i Risør for å levere tilbake regnbueflagget som var fjernet fra den kommunale flaggstanga utenfor Risørhuset i løpet av helga.

– Målet var å møte meg for å bekjenne sine synder. Jeg satt i møte om E18-reguleringplan, men er glad for at flagget har kommet tilbake og godtar den sterke beklagelsen fra de to ungdommene.

Ikke politisk

De hadde tatt flagget i et nattlig innfall som de oppfattet som festlig der og da. Da sa så reaksjonene, forstå de at dette ikke var særlig lurt og kunne såre og provosere mange.

– Jeg er glad for at dette ikke var en politisk-ideologisk markering, som mange nok trodde og fryktet. Ungdommelig ubetenksomhet og påfølgende dyp beklagelse må vi kunne akseptere, sier ordfører Per Kristian Lunden.

Han kontaktet politiet etter at flagg-tyveriet ble gjort kjent i helga. Det ble ikke levert en anmeldelse, men politikontakten anmeldte saken ut fra tips fra et øyenvitne.

Oppe og avgjort

De to ungdommene ble kontaktet av politikontakten og fikk råd om å levere flagget tilbake og beklage overfor ordføreren på kommunehuset. Saken vil derfor ikke få noen ytterligere straffeforfølgelse fra kommunens side.

– Jeg ser dette som opp og avgjort nå og jeg håper de som har blitt provosert at handlingen i helga også kan akseptere at dette ble gjort uten andre motiver enn det som ligger i en ubetenksom og spontan handling utpå natta. Samtidig vil jeg minne om at alle skal vise respekt for flagg heist på kommunale stenger. Vi flagger med regnbueflagget for å markere raushet og inkludering i vår kommune. Flagget henger oppe i Pride-måneden juni og under Skeive Sørlandsdager i august, sier ordfører Lunden.