Forventer uforutsigbare byger med regn, lyn og torden

Det ble registrert ikke mindre enn 15 000 lynnedslag i Norge mandag kveld og natt til tirsdag. Og det er mer uvær på vei.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Matti Blume

En rekke husstander på Sørlandet, inkludert noen i Risør, opplevde å miste strømmen under uværet mandag ettermiddag og kveld. På det verste var nær 6000 husstander i Agder uten strøm

Nå, tirsdag formiddag, er det fortsatt 83 husstander som ikke har fått tilbake strømmen. Mange av disse i Arendal, hvor Agder Energi nett melder om at flere ødelagte trafoer må skiftes ut

Totalt registrert Meteorologisk institutt 15 000 lynnedslag mellom klokken 18 mandag og 06 tirsdag.

– Hvis jeg tar med hele Skagerrak, men det er jo veldig stort, var det rundt 24.000 lyn totalt, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til VG.

Han sier det er mulig at vi får like kraftige byger i dag, men at det er uforutsigbart med tanke på hvor de kommer. Av den grunn er det sendt ut farevarsel for både lyn, tordenvær og styrtregn på Sørlandet, Østlandet og i Rogaland.

– Akkurat hvor bygene vil treffe, er vanskelig å si, men jeg regner med at det er kystområdene rundt Agder og Oslofjorden som får styrtregn i dag.