Suksess med bildesalg fra portrom

Mangelen på et fast lokale gjorde at Halvard Ellefsen fant et portrom hvor han har holt popup-utstillinger i sommer. Og det med stor suksess.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Visst nok har Ellefsen hatt noen få bilder til utstilling inne i Hollenderkaféen, men det trengtes mer plass for å kunne vise bredden i både motiver og formater.

– Det har fungert veldig fint i portrommet inn til Hollenderhagen, ja bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Og salget ble mye bedre enn forventet. Dette er en veldig atmosfærisk å spesiell plass å ha utstilling på, sier Ellefsen til iRisør.no.

Mest maritimt

Måten å holde utstilling på har gjort at Halvard har kommet tett på de som har tatt turen inn portrommet. Noen kun for å se på fotografiene, andre for å kjøpe.

– Høydepunktet når det gjelder salg var da en kunde kom innom og kjøpte fire bilder som skulle i en leilighet på Holmen.

Fotografiene Halvard Ellefsen har stilt ut, har i hovedsak handlet om natur, hav og båter. Det er ikke tilfeldig.

– Det er de maritime motivene som er mest etterspurt. Men, det har også vært god etterspørsel etter motivene fra naturen denne gangen.

Siste innspurt

Med skifte fra juli til august, går det mot slutten på den rene sommersesongen, hvor denne typen utstillinger fungerer godt. Helt over er det imidlertid ikke ennå.

– Jeg har siste popup for i sommer i forbindelse med Trebåtdagene kommende helg, avslutter Halvard Ellefsen.