Sykler for fred til Risør – vil ha deg med på sykkel

Førstkommende onsdag sykler Bike for Peace fra Tvedestrand til Risør. Det er en tur de håper mange blir med å sykle.

Tekst: Tore Myrberg

Tanken bak Bike for Peace er å belyse fred, nedrustning og en verden uten atomvåpen. Og 11. august er prosjektet innom Risør på besøk som en del av en ukestur i Agder og Vest-Telemark.

– Da kan du sykle fra Tvedestrand til Risør den 11. august kl. 14.00. Det foregår i sakte tempo, så Bike for Peace ønsker å ha med folk som er funksjonshemmet denne dagen, på tandem, vanlig sykkel etc. Folk flest er hjertelig velkomne til å bli med, og ferden ender utenfor Risør Rådhus kl.17, der de møter ordfører Per Kristian Lunden, skriverkultursjef Anna Stina Næss i en epost til Sørlandsnytt.no.

Hele sykkelturen startet allerede i dag, med sykling fra Grimstad til Lillesand, mens man tirsdag sykler fra Lillesand og videre til Kristiansand. Alle stedene man er innom har man et opplegg hvor man møter politisk ledelse i de forskjellige kommunen.

Onsdag starter turen i Arendal, med stopp i Tvedestrand før man sykler videre til Risør. Og det er denne etappen man nå håper å få med folk fra Risør.

Etter besøket i Risør fortsetter turen torsdag fra Åmli til Nissedal og så Fyresdal, mens fredagen er turens siste dag med Dalen og Vinje som destinasjoner.

Her kan du lese mer om Bike for Peace: Bike for Peace – across the world