– Steng oljekranene nå!

Dette er et leserinnlegg vi har mottatt fra Marius Nilsen, som er listetopp for Agder FrP – Aust-Agder valgkrets.

Steng oljekranene nå!

La oss legge ned all Norsk olje og gassvirksomhet fortest mulig. Det er den eneste måten vi kan redde verden på! Hvis ikke Norge går foran som en oppofrende ledestjerne, så er vi fortapt!

I den duren går skrikene fra MDG, RØDT, SV og de andre vettskremte partiene. MDG frykter for framtiden for seg selv og neste generasjoner om ikke Norge gjør drastiske tiltak i dag! Jeg frykter at vi hører på det, hører på de som forstår minst, men definitivt roper høyest.

Vi har to valg for veien videre, vi kan la frykt og følelsene styre oss, eller vi kan la fornuften lede oss.

La oss anta at vi stenger ned all Norsk olje og gass, for enkelhetsskyld, ca. 2 millioner fat oljeekvivalenter hver dag. Meg bekjent så brennes ikke oljefatene ute under åpen himmel for gøy, energien behøves jo. Vi kan jo dermed ikke bare stenge ned, da vil jo Russland, Saudi Arabia eller andre produsenter bare produsere mer. Vi må altså erstatte energien tilsvarende det vi legger ned, helst til lik eller lavere pris, ellers vil kull eller olje erstatte det.

Hvordan skal man gjøre dette?

Norge har jo mye urørt natur, det er jo litt egoistisk at den bare står der ubrukt, så det er vel naturen vi skal ty til? Vi har jo vind også, så la oss anta vi erstatter olje med vindkraft. Vindkraft står for 13 TWH/årlig i dag, olje og gass 7TWH/daglig, og vi behøver dermed bare å bygge 200 ganger mer vindkraft enn det vi har i dag. 10 500 vindkraftverk (med titalls møller i hver park, får vi da over hele landet. I god sosialistisk ånd så sprer vi det ut, med rundt 30 vindkraftparker med titalls vindmøller per park i hver kommune.

Da har vi erstattet energimengden vi legger ned, brukt noen tusen milliarder, samt fjernet den næringen som sto for mer skatteinntekter til den Norske stat alene, enn de andre næringene til sammen. Dette høres jo ut som en suksessoppskrift, og det er jo ingen tvil om at hvis vi ødelegger vårt land, vår natur, vår økonomi og vår evne til å gjøre en reell forskjell globalt, så følger de andre etter.

Eller?

Hva med å faktisk innføre miljøtiltak og klimatiltak som virker? Framfor å kjempe om å framstå mest mulig handlekraftig lokalt og nasjonalt, for å sole seg i glansen på tv, så bør vi føre en politikk som utgjør en forskjell globalt. Hvis man gjør reelle globale tiltak som bekjemping av plast i havet, så får man nok dessverre ikke predikert på tv annenhver uke om hvordan verden reddes med sykler og el-gravemaskiner (som lades med dieselaggregat). Man får nok heller ikke forsiden av VG plastret med dommedagsprofetier som kun kan avbøtes ved å skrote alle biler og flyreiser, hvis man istedenfor jobber for å eksportere våre suksesshistorier som gjenvinning og resirkulering, globalt.

Det man derimot hadde fått er en reell virkning, man ville gjort noe konstruktivt for å bedre miljøet og klimaet. Venstresiden, og haugevis med kommentatorer som er mest opptatt av å være handlekraftig, ikke om det man gjør virker (ganske likt som i bistandsdebatten), er dog ikke interessert i tiltak som virker, hvis de ikke kan posere foran det.

Hvis du er opptatt av klimaet, bryr deg om miljøet, og hvis du mener, som jeg, at Norge skal ta en ledende rolle i nasjonale og globale miljøtiltak som virker, ja da er det ikke de fanatiske partiene som vil ta glisende bilder med bomringen, som er riktig valg. Det er derimot FrP, som fører en helhetlig miljø og klimapolitikk, som opprettholder vår velferd og evne til å hjelpe globalt framover, som er ditt beste valg! Stem smart, stem FrP!

Marius Nilsen
1.Stortingskandidat Agder FrP – Aust-Agder valgkrets