– Vi gleder oss vanvittig til å samles på jazzklubben igjen!

Det blir begrenset antall billetter når Risør Jazzklubb åpner dørene for høstens første konsert denne fredagen.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Kristoffer Eikrem

Koronasituasjonen har ført til en ufrivillig pause for jazzklubben, men nå kan man endelig åpne døren for musikkopplevelser på Risør Hotel. Det skjer med ban det BakerHansen, som spiller musikk av Chet Baker oversatt til norsk.

– Vi gleder oss vanvittig til å samles på jazzklubben igjen! Det har vært fryktelig lite konserter den siste tida, og det kjennes litt ut som julaften å skulle kunne sette seg i en god stol på hotellet, se lyset dempes og musikken spille opp. Dette har vi savnet, sier Gløersen til iRisør.no.

Stått på plakaten tidligere
Og alt ligger til rette for en fin opplevelse for de heldige som får billett til fredagens konsert med BakerHansen.

– Vi har hatt dato for dette bandet tidligere i koronaen også, for dette er en virkelig godbit. Trompetist og vokalist Chet Baker var en helt spesiell artist som hadde en svært avslappet stil. Gutta i Baker Hansen klarer å få til dette subtile soundet.

Selv har Gløersen fulgt bandet en stund.

– Jeg syns vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit har en herlig tilstedeværelse. Dessuten er det en fryd å høre den nynorske gjendiktingen hans. Det er noe med nynorsk som bringer følelsene enda mer opp i dagen.

Plass til rundt 40
I likhet med høsten 2020, er det også nå begrensinger i hvor mange som slipper inn på konsterten. Men, et helt nøyaktig tall på hvor mange er det vanskelig å si.

Vi gjør som vi har gjort tidligere i koronaen, ved at vi ber publikum fra ulike kohorter holder en meters avstand fra hverandre. Det betyr at publikumskapasiteten er begrenset til ca 40. Vi oppfordrer derfor publikum til å forhåndskjøpe billetter via våre hjemmesider risorjazzklubb.no, avslutter Jon Gløersen.