Årets innsamlingsaksjon i østregionen har startet

Kurt Inge Dale.

I mange år har en fire personer i Risør stått bak en innsamlingsaksjon til jul. I år sier de behovet er større enn noen gang.

Begrepet «Julejam» er godt innarbeidet i Risør og omegn. For 13. gang samles musikere til en konsert hvor to ting er i fokus. 1. At alle som er til stede skal ha en veldig hyggelig førjulsopplevelse. 2. At det kommer inn penger som skal brukes på julegaver til barn i familier som trenger støtte til jul.

– Målet er som det har vært de siste årene på 50 000 kroner. Men, vi har som regel klart å komme opp i rundt det dobbelte. Årets innsamling blir ekstra spennende og viktig, da vi tror det er flere som trenger hjelp slik situasjonen er for tiden, sier Tore Myrberg, som er en av de fire som står bak «Julejam».

Lover spennende program

Det er litt tidlig å slippe hele det musikalske programmet, men mannen som startet Julejam tilbake i 2010, Kurt Inge Dale, kan likevel love mange godbiter.

– Årets konsert er på Peterhead Bar lørdag 17. desember. Der håper vi det blir fullt med folk og topp stemning. Jeg kan røpe at både «Reine Laken» og «Hvite Skygger» blir en del av programmet. Det i seg selv bør tilsi at folk strømmer til «haue». Konserten er bærebjelken i hele aksjonen, og vi opplever at mange setter av denne lørdagen til å komme en tur innom konserten, sier Dale.

Etter godt over ti år med innsamling er fortsatt motivasjonen på topp til å bidra.

– Jeg husker tilbake i 2010 at jeg fikk et lite sjokk da de presenterte tall som viste at over 11 prosent av barna i Risør levde under fattigdomsgrensen. Og jeg tror ikke situasjonen er noe bedre i dag. Om vi gjennom «Julejam» kan gjøre julen litt bedre for noen av disse barna, så er det ingen ting som er bedre enn det.

Mer enn konsert

Selv om konserten er både utgangspunktet og høydepunktet for «Julejam», er det også mye annet som skjer rundt som en del av innsamlingen.

– Det er i hovedsak fire elementer som vi får inn penger gjennom. Dette er billettinntektene fra konserten, gaver fra næringslivet, «100 for 100» som er gaver fra privatpersoner, samt at vi har en auksjon som går på våre Facebooksider men avsluttes live under konserten 17. desember, sier Myrberg.

Han lover flotte auksjonsobjekter i alle prisklasser.

– Vi har allerede fått flere objekter på plass. Noen fra faste givere og noen fra nye. Nytt i år er at vi fra Lindal Hus har fått «en tømrer for en dag», som vi er veldig spent på. Og det er bare å gå inn på våre facebooksider https://www.facebook.com/groups/294790117207182 for å få full oversikt.

I tillegg til Kurt Inge Dale og Tore Myrberg, er også Sven Johnsen og Hans Roar Waaler med i arrangementstaben.